Турция е поискала да закупи 40 изтребителя F-16 от САЩ, както и да модернизират около 80 изтребители

...
Турция е поискала да закупи 40 изтребителя F-16 от САЩ, както и да модернизират около 80 изтребители
Коментари Харесай

Турция изненадващо поиска да купи десетки F-16 от САЩ

Турция е поискала да закупи 40 изтребителя F-16 от Съединени американски щати, както и да модернизират около 80 изтребители от същия тип, с които Анкара вече разполага, предава Агенция Фокус. Ситуацията е изненадваща като се имат поради обтегнатите връзки сред Вашингтон и Анкара поради покупката на съветски комплекси С-400. Заради това бяха наложени наказания на шефовете на военно-промишления комплекс на Турция и беше замразен плана за произвеждане и закупуване на F-35.

Сега обаче се появяват информациите за договорката с F-16, която се прави оценка на милиарди. Тя обаче все още се проучвала от Държавния департамент на Съединени американски щати и съответната държавна организация, която е част от Пентагона, прибавят организациите. Те са отговорни за доставката на военна техника и оръжия в чужбина по междуправителствени контракти, насърчаването на връзките между въоръжените сили на Съединени американски щати и други страни, както и за даването на финансова и техническа помощ на задграничните сътрудници на Вашингтон в региона на защитата. 

Дори и организацията да утвърди договорката, то тя може да бъде  блокирана от Конгреса на Съединени американски щати. Републиканците и демократите приканват администрацията на Вашингтон да окаже напън върху Анкара във връзка със закупуването на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР